فنون تهيه مشك دوغ و آب در فرهنگ بختياري در جلسه شوراي ثبت و حريم سازمان مركزي پس از بررسي توسط هيأت داروي در فهرست ملی کشور ثبت شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری؛بهمن عسگری سوادجانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار داشت : از دلايل ثبت آثار فوق مي توان به حفاظت مستمر از آئين ها و فرهنگهاي موجود در مناطق مختلف اشاره کرد.
وی با بیان اینکه مشك دوغ و آب در در مناطق بختياري نشين و بالخص عشايرنشين در استان چهارمحال و بختياري ، تهيه و استفاده مي شود، افزود : یکی از این ملزومات زندگی عشایر بختیاری که نقش عمده ای را در این زندگی کوچ نشینی و خود کفایی ایفا می نماید، مشک است.
عسگری سوادجانی با اشاره به اینکه مشک بر دو نوع مشک آب و مشک دوغ است گفت: از مشک آب برای حمل و نگهداری آب و از مشک دوغ جهت تبدیل ماست به دوغ و کره و نگهداری دوغ استفاده می شود.
وی اذعان داشت : بختیاریها در گویش محلی به مشک دوغ، مشک دو du و به مشک آب maškow مشکو می گویند.
عسگری سوادجانی در پایان افزود: در اين پرونده همه مراحل تبديل پوست گوسفند به مشك دوغ و آب آورده شده است.
انتهای پیام/